Търсят скрито съкровище в Пловдив в подкрепа на деца лишени от родителски грижи

Петото юбилейно издание на утвърденото състезание The Treasure Race Adventure се провежда в три града в страната – София, Пловдив и Варна, през май и юни тази година

В него участват над 300 активни и социално ангажирани хора със своите семейства, приятели и колеги. В отбори от по 5- ма те търсят скрито съкровище – паричен Награден фонд на обща стойност 1500 лв., и за втора поредна година чрез своето участие подкрепят благотворителна кауза за деца, лишени от родителски грижи – провеждане на „Мини ТРЕЙС“.

Trace е състезателна игра, в която в продължение на четири часа отборите преминават през поредица от физически и логически предизвикателства, разчитат карти, откриват улики и разгадават загадки по пътя към заветната цел и в името на благотворителната инициатива. В надпреварата отборите разчитат основно на умелото координиране и екипността помежду си, използвайки индивидуалните и колективните си способности – бързина, ловкост, логика, сръчност и други.

Благотворителните съревнования ще се проведат през май и юни – във Варна (27.05.2018 г.), в Пловдив (03.06.2018 г.) и в София (10.06.2018 г.). Отборите победители от трите града се класират за участие на Националния финал на TRACE (ТРЕЙС) и печелят по 200 лв. от специалния Награден фонд. В решаващата надпревара отборът, който първи намери съкровището, печели титлата Национален победител на TRACE за 2018 г., 500 лв. печалба от Наградния фонд, както и почивка в Банско и куп други подаръци. Всички финалисти имат възможността да присъстват на „Мини ТРЕЙС“ и да отдадат своето внимание към децата.

„Мини ТРЕЙС“ е преобразуван вариант на основното състезание, в което участват деца и юноши на възраст между 8-18 години заедно с техните възпитатели. Под формата на забавни и интересни игри децата също се въплъщават в търсачи на скрито съкровище. Партньори на „Мини ТРЕЙС“ са SOS Детски селища, които и през 2017 г. се включиха в благотворителната кауза на TRACE.

На официална церемония организаторите ще отбележат своя юбилей като срещне всички участници през годините, спонсори и партньори, подкрепящи събитието, за да споделят заедно истинското съкровище – незабравимите емоции и преживявания.

СНИМКИ от състезанието в Пловдив през 2016-та година може да видите ТУК

Вашият коментар