Зумба манията превзе Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

През изминалата неделя в зала „Строител” се проведе тричасов Zumba® Master Class с Адела Якоб и инструктори от България

Любимката на много Zumba® фенове по света дойде по покана на Пепи Костадинова – организатор на събитието и спортен инструктор

Впечатляваща армия от български инструктори, редом с румънската инструкторка Адела Якоб и над 120 участнички танцуваха Zumba@ близо три часа в неделя в зала Строител. Мини фестивалът, който десетките фенове на този спорт очакваха с нетърпение, надскочи себе си след появата на Адела – една от избранниците на Бето Перез (създателят на Zumba®) да бъде Zumba®Jammer. Красивата румънка направо нажежи страстите в залата и не остави и минута за отдих на разпалентите зумба спортистки.  Сред най-интересните моменти беше образуването на спираловидна вихрушка на земята, подобна на вортекс от Адела, където в невероятен синхрон се случваше танц и завъртане едновременно. 

Пред близо 120-те ентусиасти, предимно от женски пол, Адела сподели, че много харесва България и е за трети път в Пловдив. Намира, че точно в нашия град енергията, която излъчват хората е отличителна и прекрасна. Преди срещата с феновете си тя проведе обучителен семинар в Дома на културата с инструкторите, където разказа за безбройните пътувания, събития, хореографии и преживявания на прага на физическите и психическите способности. С чаровна усмивка на лицето, както правят само професионалистите, които много обичат професията си. 

Остана топлото чувство, че Балканите наистина са едно цяло, че имаме много повече общо, отколкото изглежда и намираме поводи за свързване с танците. Зад кадър коментарите на Адела и инструкторите от Букурещ бяха, че общото ниво, на което танцуват хората е много добро, което означава, че и инструкторите им са такива. Изключително щастливи бяхме да чуем от екипа й, че след неделя събитието в Пловдив е било и ще остане за известно време едно от най-добрите усещания на нея и двете пътуващи с нея инструктори – Рафаеле Бортош и Кристина Ниту. 

За да е още по-пълноценно преживяването, благодарение на Астрал Холидейз, в края на събитието Адела изтегли едно щастливо име – Ния Атанасова. Дамата спечели 7 нощи на гръцкия остров Халкидики, на които ще се порадва това лято.

С или без награда, за присъстващите се случи три часа физическо натоварване, но с огромна лекота, заряд и радост.  И макар да не видях купести облаци в залата,след проливния дъжд навън всички излязоха мокри отвътре. А всичко завърши с дъга, макар и да не беше обявена в програмата. След като преди години се отбелязваше, че „Господ е Българин”, сега дочух, че „Господ танцува Zumba®”.

Вижте видеото от 3-часовия танцувален маратон в зала Строител:

Фотограф: Деян Романов

Вашият коментар