Hills of Rock – рокът завладя тепетата (СНИМКИ)

За втора поредна година спортните алеи и тревните площи около гребния канал в Пловдив драстично смениха облика си. Местата, обособили се като район за релакс и здравословен живот, отстъпиха място на шатри за бира и музикални сцени.

Но това не е нещо учудващо, а дори обратно – дългоочаквано и любимо на всички фенове на звука от електронните китари. За втора поредна година „виновникът“ за цялото стълпотворение е фестивалът Hills of Rock.

И през 2018 това издание се завърна с още по-разширен жанров състав и още повече забавления. Първото, което ни прави впечатление са километричните опашки. Казваме си „Невъзможно, ще чакаме тук вечно!“ Но след няколко минути сме почти на входа и проверяват билетите ни, докато ни пожелават „Приятно прекарване!“ Да, наистина, организацията определено е внушителна. Всичко се случва така отмерено и подредено, целият екип е слънчев и усмихнат и допринася съвсем за невероятното настроение.

Шатри за всевъзможни забави, алкохолни напитки за всеки вкус, ухания на различни вкусни гозби. А когато се наситиш на цялото това изкушение за небцето и стомаха, може да поседнеш под дебелите сенки на дърветата в определените зони с пейки и маси. Ако решиш да потанцуваш или просто да послушаш музика, то за тази цел имаш на разположение цели четири сцени.

Да, изборът често се оказва труден. Програмата е така добра, а изобилието толкова голямо, че ни се искаше да можем да клонираме себе си на поляната пред всяка сцена. Едни от най-популярните и добрите български групи в микс със световни величия. Толкова шарен и разнообразен може да бъде само пловдивски фестивал, точно като самите хора под тепетата.

И да, искаме да отбележим вниманието върху всеки артист, зарадвал ни с изкуството си през изминалия ден, но не можем да скрием факта, че все пак мнозинството все пак си припяваше, тръпнещо в очакване, легендарните мелодии на Sabaton.

Sabaton пък от своя стра, като хедлайнъри на 1-вия ден от фестивала, буквално взривиха сцената и заляха почитателите си с енергия, каквато може да даде само един наистина добър разбиващ рок концерт, на един истински рок фестивал. А след вчерашната вечер у никого не остана и капчица съмнение, че Hills of Rock вече си е извоювал заслужено място сред големите имена от концертната карта на Европа.

А нашият екип тръпне в очакване за днешния ден. Предстои ни да се срещнем с още любими имена от музиката.

За повече информация следете сайта mediacafe.bg и статиите за предстоящите концерти.

Снимки: Боян Ботев

Снимки от ден 2 на фестивала можете да намерите ТУК

Още снимки от концерта можете да намерите в Plovdivclubs.com

Вашият коментар