Пловдив стана част от световната хип-хоп сцена, отново (ВИДЕО и СНИМКИ)

Градът под тепетата събра за четвърта поредна част от световната хип-хоп сцена

Alexinho от Франция, Poter и Tricky от Израел, Maximus и Nastya от Украйна спечелиха наградите на Street Masters 2018 в едно от на-силните събития, станали част от Пловдив 2019

Изключително зрелище е най-малкото, което можем да кажем за 4-то поредено издание на международното събитие Street Masters 2018. Стотици пловдивчани и гости на града преживяха нещо, което рядко може да се види в града в града под тепетатаа. В дните между 15-17 юни най-древният жив град на Европа се превърна в огромна танцови работилници изпълнена с бийтбокс фрийстайли, джем сешъни, батъли на открито в Капана и на площад Централен, концерти и състезания във Военен клуб – Пловдив, като престижния европейски формат за втора поредна година е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Кулминацията на събитието беше спонтанната колаборация между традиционното неделно пловдивско хоро на Площад Централен и външната сцена на фестивала RedBull, където стотици хора се включиха да тануват народни танци заедно с брейк и хип-хоп артистите на Street Masters.

По този начин главното мото на хип-хопа „each one teach one” беше напълно спазено и в рамките на три дена всеки един артист на фестивала имаше възможност да сподели своите знания и умения, както и да научи нещо от някой друг.

Емблематично беше появяването на брейк артиста Neguin от Бразилия. Той показа силен индивидуален стил, съчетавайки брейка с част от културата, която представлява, а именно – бойното изкуство капоейра.

В концертната част на фестивала руското дръм енд бейс (бийтбокс) дуо Mad Twinz разцепиха от мощен кеф цялата публика и успяха да проверят устойчивостта на мазилките и полилеите във Военен клуб – Пловдив.

В състезателната част на фестивала Alexinho от Франция спечели бийтбокс надпреварата в зрелищен финал с Bataco от Япония и стана вторият французин, спечелил Street Masters в шестгодишната история на фестивала.

Украинците Maximus и Nastya грабнаха първите места в хип-хоп фрийстайл танците, като на финала успяха да победят изключително атрактивните Evion и Ice от Великобритания. А в брейка отличието завоюваха израелското крю от Unstoppabullz – Poter и Tricky, които надделяха над световноизвестните японки Ayumi и Narumi от BodyCarnival.

В рамките на 3 дни феновете на Street Masters видяха артисти от над 30 държави от 4 континента. Това превръща фестивала в едно от най-бързоразвиващите се и успешни събития в България за последните няколко години с многобройна публика от съседни държави, като Сърбия, Гърция, Румъния, Македония до Украйна и Италия.

Вижте краткото видео на mediacafe.bg от трите дни на фестивала:

  • СНИМКИ от първата вечер може да видите ТУК както и в галерията на mediacafe.bg
  • СНИМКИ от KiNK в залата на пловдивската опера може да видиет ТУК и в глаерията н сайта
  • СНИМКИ от фестивала през 2015-та година може да видите ТУК, а от изданието през 2016-та, което се проведе в клуб Total sport може да видите ТУК

 

За автора

Вашият коментар