Графа част от в Новогодишния бал на пловдивската опера с музика от български филми

Графа ще стане част от Новогодишният бал на пловдивската опера с голям оркестър на 29 декември

Домът на културата ще събере отново едно ново звучене на известните поп-хитове. Този път в концерта ще участва и виртуозният пианист Георги Черкин с изпълнение на музика от български филми. Диригент ще бъде Диан Чобанов.

Георги Черкин ще изпълни сюита от българска филмова музика на Борис Карадимчев. Пианистът и композитор Георги Черкин е трето поколение музикант. Славата му на виртуоз се носи на няколко континента. Възпитаник на проф. Куртев в НМА (София), Серджо Пертикароли в „Санта Чечилия” (Рим) и проф. Кемерлинг в „Моцартеум” (Залцбург). Първи в 200-годишната история на Лунната соната я представя в аранжимент за пиано и оркестър. Чувства като своя лична мисия да даде класическата музика на хората така, че да отворят сърцата си за нея.

Поп изпълнителят Влади Ампов – ГРАФА ще представи най-известите си балади с голям симфоничен оркестър. Графа е първият български изпълнител с №1 хит в класацията на MTV – World Chart Express (песента „Ванилия” достигна първа позиция в класация през м. Януари 2008). Още шест песни на Графа бяха излъчени в ефира на MTV Europe: „Крадена любов”, „Най-щастливият човек”, „Зелени и кафяви”, “Честно в очи” и „Ще бъдеш ли до мен”, „Чуваш ли ме” и „Именно ти”.

Графа е изпълнител на десетилетието, признанието получи на церемонията по връчването на „Музикалните награди на десетилетието” на ТВ ММ. Той е носител на рекордните 10 награди от Годишните музикални награди на БГ Радио, между които за изпълнител, албум, композитор, текстописец и др. Признание Графа е получил и от ТВ ММ – 5 награди в различни категории.

Музикалните събития в Пловдив може да намерите само в nightclubs.bg

 

Вашият коментар