15 улични художници рисуваха върху мини хладилници в Пловдив (СНИМКИ)

В деня на астрономическото лято – 21 юни, проектът Canvas Cooler, стартирал в Бристол и обиколил вече няколко държави, за пръв път се осъществи и в България.

One design week представя в изложба дизайн интервенциите върху хладилници на художници, илюстратори и стрийт артисти. Куратор на събитието е Валери Гюров, съосновател на сдружение "Трансформатори" и артист с близо 15 години опит. 

Артистите, включили се в проекта са 15 известни имена като FARS, PHAME (CMS), OZONE (CMS), Y370 (140ideas), JRMN (140ideas), FLAK1 (140ideas), JASIR (ATH), DARK (PTK), DILOM (ME Click), OSCAR (ME Click), KOKICHAN CHO, STEN (DUC), STERN, MOUSE (Sunshiners) и NIKKA WHY (Sunshiners).

Идеите, които осъществиха върху хладилниците им отне приблизително цял ден. От 11:00 до 21:00 часа те успяха да сътворят креативни и изключително индивидуални творчески концепции. Всеки от артистите бе свободен да изобрази идеята си, като някои от тях я свързаха и с energy напитката Red Bull. 

Всички хладилници можете да разгледате в кв. Капана, ъгъла на ул. Братя Пулиеви и Йоаким Груев – Incubator.

Един от 15-те художника, който събере най-много точки от гласовете на пловдивчани, ще вземе голямата награда участие на международния фестивал Red Bull art of Montion в Санторини, както и голяма парична награда.

Изложбата ще е с продължителност от 22 до 29 юни, като всеки може свободно да гласува за неговия фаворит до 20:00 часа на 26 юни. Победителят ще спечели ваучер от 1500 лева. 

ОЩЕ СНИМКИ може да видите в сайта за улична култура и графити. Очаквайте видео от фестивала и интервюта с участниците. 

СНИМКИ на част от 15-те хладилника може да видите тук, да си изберете най-якия и да отидете до Капана да гласувате:

За автора

Вашият коментар