Артистизмът има своя нов дом в Капана -“Галерия 28” (СНИМКИ)

Най-новото поле за изява на млади творци,  вдъхновено от актрисата Патриция Пъндева, отвори врати на улица “Железарска” 28.

От вчера Капана е с една идея по-богат. Отвори врати най-новото пространство за съвременно изкуство и дизайн – “Галерия 28”. Тя е вдъхновена от актрисата Патриция Пъндева и цели да създава уют и усмивки, да бъде социално, разнообразно и естетически съобразно. Актрисата споделя още, че “Галерия 28” ще дава поле за изява на всеки творец. Концепцията е всяка седмица тематиката да е различна и да изненадва публиката с нови неща. Визията е за в бъдеще да се развие едно алтернативно пространство, което ще дава шанс на млади творци, избрали да останат и да се развиват в България.

Откриването на галерията на улица “Железарска” 28 беше уважено от редица колеги актьори на Патриция, сред които и директорът на Драматичен театър – Пловдив – Кръстю Кръстев. “Галерия 28” пък привличаше погледите отдалеч със своите живи манекени зад стъклената витрина. Те представиха колекция от дизайнерски дрехи и бижута от Тодор Дърланов. Николета Джарова и Таня Киркова представиха модния бранд “We Yonic”.

Патриция Пъндева завършва през 2017-та  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и веднага след това е поканена в трупата на Драматичен театър „Пловдив“. Освен в културните и социални изяви, публиката може да я гледа в представленията „Боряна“с реж. Краси Ранков, „Работно време“, реж. Камен Донев, както и в авторския спектакъл на Донев – „За сватбите“. През месец септември също така Патриция с помощ на верни приятели осъществи още една своя голяма мечта – организирането и реализирането на благотворителен базар в „Котка и мишка“.

Снимки: Илия Димитров и Lyon Visuals

За автора

Вашият коментар