Баня старинна приютява млади балкански дизайнери

Изложба на победителите в конкурса "Млади балкански дизайнери" (Young Balkan Designers) на тема „Общи територии” могат на видят пловдивчани в Баня старинна по време на One design week 2015.

31 проекта от Сърбия, Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Словения, Гърция и Турция са избрани от международно жури сред 160 участници от 12 балкански страни.

Наградените проекти са част от двугодишната програма на Young Balkan Designers, която включва международна пътуваща изложба (юни 2014 – ноември 2015) и програма за мобилност на дизайнерите – пътувания, образователни и практически семинари в рамките на ключови фестивали за дизайн в региона, последвани от серия резидентски ателиета (ноември 2015 – февруари 2016), съобразени с профилите на деветимата избрани от журито финалисти и реализирани в сътрудничество с водещи регионални производители. Наградените проекти са селектирани от международно жури.

Изложбата ще бъде показана за първи път на фестивала Mikser в Белград от 3 до 7 юни 2015. Следващите й спирки са One Design Week в Пловдив (19 – 28 юни) и D Day в Загреб, Хърватия (3 – 5 юли). Оттам изложбата продължава към други предстоящи европейски фестивали за дизайн.

За автора

Вашият коментар