Берлинската стена пред НДК стана Фейсбук-стена

Фрагментът от Берлинската стена, поставен в градинката пред НДК в София, бе облечен в логото на Фейсбук. Акцията е на групата Destructive Creation, известни с боядисването на фигурите от Паметника на Съветската армия като супер-герои "В крак с времето". Анонимната група редовно разцепва общественото мнение с провокативни акции из столицата.

Сегментът от стената, разделяла Източен и Западен Берлин, е покрит с плащ в цвета на фейсбук и известното лого на социалната мрежа.

Destructive Creation обясняват акцията си във фейсбук:

Твоята лична стена – мястото, на което си абсолютно свободен да изразиш чувства и мнения – мястото, на което можеш да бъдеш какъвто искаш – тя те пази от света, пази и света от теб – за това толкова я обичаш и се грижиш за нея – тя е винаги там – в телефона или компютъра ти – готова да те изслуша, да те успокои с "харесвания" и да ти открадне детската мечта да промениш света. За разлика от Берлинската тази стена те кара да я обичаш, не бягаш от нея, напротив – там е твоят реален свят.

И двете стени имат за цел да обособят едно прекрасно място, на което да се чувстваш добре, без претенции това място да е реално.

снимка: FB Destructive Creation

Вашият коментар