Детският кинофестивал стартира с „Приключенията на Сами“ и „Питър Пан“

Тази събота, в 11.00 часа, в кино „Лъки синема” ще бъде даден старта на Първи детски кинофестивал Пловдив 2013. До 10-ти март всяка събота и неделя от 11.00 и от 13.00 часа децата ще могат напълно безплатно да гледат някои от най-обичаните детски филми и приказни истории, озвучени на български език.
 
Всяко дете ще получи безплатно царевични пръчици от „Зайо Байо”, талони за отстъпки във „Верди” и отстъпка за езиков курс по английски език в училище „Максимум”. Специална фейсбук игра пък ще определи най-харесваната снимка на дете заедно с маскота на „Зайо Байо” и ще бъде даден за награда чисто нов електромобил.
 
Филмът, с който фестивала се открива в събота  е „Приключенията на Сами” от 11.00 часа. Сами е морска костенурка която прекарва следващите 50 години от живота си в околосветско пътешествие. А светът около нея непрекъснато се променя, заради глобалното затопляне. Сред актьорите, включили се в озвучаването на филма са Мелани Грифит, Стейси Кийч и Юри Ловентал, предоставил гласа си на Сами.
 
 
От 13.00 часа малките зрители ще могат да се запознаят с историята на едно чудесно малко момче, което не иска да порасне – „Питър Пан” по незабравимата книга на Дж.М.Бари за феи и пирати.
 
Неделният киномаратон започва с „Истонската история на котарака в чизми” – свободен и доста забавен прочит на безсмъртната приказка на Шарл Перо, поднесена ни с много песни, танци и хумор.
От 13.00 часа в неделя е прожекцията на „Асторбой”- момче робот с многобройни таланти. Асторбой е супер силен, има рентгенови очи, развива невероятна скорост и има способността да лети. Освен това е надарен с най-чистия дух на планетата. Но това, което наистина иска, е да знае за какво е на този свят. Асторбой открива дребните човешки радости, докато обикаля планетата, за да открие истинския си потенциал.
Цялата програма може да видите ТУК!
prikluchenieto na sami
 

За автора

Вашият коментар