Фестивал в София търси комуникацията между театъра, танците и публиката

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик” ще се проведе през април под мотото „Как го виждаш?”  в София. Фестивалът ще бъде в рамките на една седмица и ще се проведе  в пространствата на Център за култура и дебат „Червената къща” и Театрална работилница „Сфумато”, както и един от столичните молове.

Тазгодишното мото на събитието е „Как го виждаш?” и извежда на дневен ред въпроса за комуникацията на съвременното танцово и театрално изкуство с публиката. Именно този понякога нелесен диалог проблематизират голяма част от представленията, включени в програмата на фестивала. Предвидени са дискусии след спектаклите, както и уъркшопи, които ще търсят отговорите на въпроса „как го виждаш?” от най-важния участник в целия артистичен процес – публиката.

Началото на фестивала ще бъде поставено на 7-ми април (понеделник). Сред останалите акценти от фестивалната програма са германците Градингер и Шубот, които в своето представление „Вместо какво са те” ще покажат как предаването на енергия от уста на уста може да слее две тела в едно неразривно цяло, в което половото избледнява и се превръща в безполово.

Работни ателиета, лекции и дискусии ще съпътстват фестивалната програма от представления, а българският съвременен танц и пърформанс ще бъде представен от проекта “Три3ависим”, иницииран от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към САБ.

За автора

Вашият коментар