Галерия „Дяков“ представя изложба на Ангел Василев

Галерия „Дяков” представя нова самостоятелна изложба на пловдивския художник Ангел Василев. Тя е озаглавена „Да докоснеш мечтите си” и ще бъде открита на 03 април 2014 година (четвъртък).

„Ангел Василев е художникът, създал неповторимия утопично-носталгичен свят на градските отношения от края на 19 и началото на 20 век. Покорил престижни галерии и публика поне на три континента – САЩ, Европа и Япония. И този път предлага среща със своите идоли – красотата и любовта,” ласкаво се изказват за него от галерия „Дяков”.

Красимир Линков, изкуствовед и директор на Градска Художествена Галерия споделя за Ангел Василев:

„Ярък и запомнящ се художник, с характерен, инспириран от традицията в българското изкуство и култура стил. Неговата безкрайна поредица от характерни персонажи в приповдигнато настроение, илюстрира теми от градския фолклор. Действието има оптимистичен характер и внушава празничност. В безкрайното богатство от образи умело съжителстват ретро визия и съвременно послание. За да подчертае тези настроения в темите си, Ангел Василев стилизира перфектно колорита богато, с прецизна технология и завладяваща поетика.”

Ангел Василев е роден в Пловдив на 29.09.1947 година. Реализирал е над 50 самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Германия, Франция, Норвегия, Великобритания, Канада, САЩ и Япония.

Изложбата „Да докоснеш мечтите си” в Галерия „Дяков” ще продължи до 25 април 2014.

За автора

Вашият коментар