Изложба „Пoртрети и символи“ на Петър Чучулигов гостува в Перущица

Изложба „Пoртрети и символи“ гостува през април в Перущица

На 2 април 2018 г. от 18.30 часа в  галерия Даново училище ще бъде открита изложбата „Портрети и символи“ на художника Петър Чучулигов. 

Експозицията се  състои от 5 плаката и 40  рисунки и графики. За създаването на изложбата, художникът черпи вдъхновение от музиката, поезията и сънищата. В картините си,  той представя свои идеи изразени чрез символи и подчертаващи значението форми и линии.

Създавайки тази изложба, Чучулигов осъзнава, че във времена, в които моралните и социалните нагласи са повече от всякога променени и объркани, обръщането към духовността, въображението и сънищата е път към, който да открием самите себе си. 

Освен символите, които са водеща част в изложбата, друга важна част от нея са портретите. В експозицията са включени портрети на изявени и популярни личности, сред които: Алберт Айнщайн,  Рихард Вагнер, Александър Пушкин, Гео Милев- всичките оставили своя принос и белег върху човешката история. 

А ето и малко информация за самия автор!

Петър Чучулигов е роден  на 5 март 1978 г. в Пловдив. Завършва средно специално художествено училище за приложни изкуства в гр. Смолян през 1996 г. и специалност „Плакат и визуална комуникация“  в Национална художествена академия гр. София,  през 2009 г,  в  класа на проф. Георги Янков. 

Благодарение на изключителното качество на своите проекти и портфолио с разнообразни техники и стилове, започва своя професионален път в рекламна агенция, а от тогава до днес съсредоточава работата си върху създаването на плакати, картини, пощенски марки  и илюстрации за книги и списания.

Зад гърба си има участие в множество изложби, конкурси и значими събития през годините. Освен това се радва и на участия в художествени пленери: първи рок художествен пленер, Каварна; пленер в град Ветрен (2006 г.), Ахтопол (2006 г.), 45-ти международен пленер в Струмица, Македония; 

Повече информация за автора ТУК!

За автора

Вашият коментар