Христина Панджаридис представи новия си роман ’Някъде другаде’’ (СНИМКИ)

Днес книжният пазар е наситен с много и най-различни издания. Някои – качествени, други не толкова и все по-трудно става да се отсява доброто от слабото. 

Авторското име вече не се ползва с необходимия авторитет, но новият роман на Христина Панджаридис ‘’Някъде другаде’’ предизвика интерес и събра своята читателска аудитория вчера вечерта в галерия "Тракарт". Може би защото в него се разкриват най-различни житейски истории, вдъхновени от конкретни факти.

Засегнати са темите за любовта, за топлината, за самотата, за ролята на майката и на бащата, тъй като става въпрос за момиче, което е изоставено от биологичните си родители и е отгледано от други хора. Впоследствие разбира истината за произхода си и започва да търси истинските си родители. В книгата са включени анкети с реални хора, които споделят мнението си за липсите от живота.

Заслугата за издаването и излизането на пазара на новата книга на Панджаридис е на издателската къща Жанет 45. Небезизвестен е фактът, че издателството се стреми да издава повече български автори, като се опитва да отсява най-доброто и най- качественото. Самите те твърдят, че писателката има добри разкази, нейният стил на писане е съвременен.

Накрая Христина Панджаридис завърши с това, че е щастлива, че има хора, които четат и се интересуват от български автори. И се надява тази тенденция да не спира.

Христина е завършила факултета по журналистика и масови комуникации към СУ ‘’Св. Климент Охридски’’. Занимавала се е с журналистическа дейност, но още в юношеските си години прави първите си опити да пише.

Докато работи като редактор, сътрудничи с журналистически материали на много издания, тя не престава да пише хайку, разкази, стихове. Определят  я  като ‘’пораснало дете, което не спира да вярва в чудеса’’. През 2014г. излиза първият нейн роман ‘’Ничия’’. Днес писателката живее във Франция, но въпреки това не спира да пише на майчиния си език.

Фотограф: Мая Любенова

За автора

Вашият коментар