Най най най ли е Пловдив?

„Пловдив най най най" – това е заглавието на поредната книга, излязла изпод перото на небезизвестния пловдивски журналист, писател, радетел на зелените идеи, творец, ценител и какъв ли още не, но най-вече Човек Николай Илчевски. Тази вечер от 18 часа негови почитатели ще могат да присъстват на  предтсавянето на книгата му , което ще се случи в галерия Жорж Папазов, в Рилон център в Пловдив. Всъщност това е шестото заглавие в колекцията на Илчевски, който става ясно е повече от запленен от историята и красотата на най-древния град в Европа – Пловдив.
В 160-те страници на книгата са събрани факти за древния и съвременен град, пред които стои превъзходната степен "най".

Потапяйки се в историята, читетелят може да усети общо 180 позиции с „най” за града. От първото заселване на хора, през първият римски император дошъл тук, най-скъпото вино, най-големият сувенир, създаван в града, първото честване на 24 май, първия Булгаралпин, най-старата зимна пързалка, най- успешният кмет, най-голяма демонстрация с войници, първият часовник. Отделнов изданието е поместена  има хронологична сводка за по-важните събития от възникването на Филипопол досега.

Уникалността на изданието е в това, че повечето от фактите не са известни на широката публика, a са повече от любопитни.

 

 

 

За автора

Вашият коментар