Не на шега, с шарж и усмивка, Коко Анастасов в Пловдив (СНИМКИ)

Не на шега, на 1-ви април чаровникът, Константин Анастасов, представи изложба от шаржове в „Балабановата къща“.

Къщата беше огласена от музика, смях и звън на чаши. Коко не пропусна да благодари на всеки един гост за присъствието, а самите гости се дивяха на неговия талант и искреността, която виждаха „окачена по стените“. Изложбата съдържаше 31 произведения, избрани от автора. Между тях се разпознаваха лица на политици, хора от шоу бизнеса, изкуството и културата. За изкуството на шаржа разбрахме, че са важни, както бързата ръка и „точното око“, така и умението да улавяш характера и психологията на хората. Самият художник сподели, че шаржът е една от многото му страсти. Сред останалите са рисунката, живописта, илюстрацията и карикатурата.

Но какъв по-добър начин да отбележим първи април, от това да се посмеем на няколко шаржа! Онези от гостите, които бяха отишли по-рано, имаха възможността да се насладят и на музикалния талант на художника, който им посвири на китара. Следобедът определено премина под мотото на художника – „Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце“ (Конфуций).

Коко сподели, че се чувства много празнично, обграден от приятели, именно в „Балабановата къща“. За него е важно да прави всичко с любов и да кара хората да се усмихват, защото това е много по-трудно, днес, отколкото да разплачеш някого. А що се отнася до най-красивото нещо на света – според него това е свободата. И именно това виждаме в неговото изкуство – свобода на словото и четката.

Най-красивото нещо на света, което мнозина са се опитвали да отнемат, но никой досега не е успял, защото животът може да е крехък, но свободата е непреодолима сила.

За автора

Вашият коментар