Непрощаване с Христо Ботев (Снимки)

Литературеният конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" завърши с официална церемония по награждаване, провела се в Регионален исторически музей Пловдив.

Събитието протече изключително емоционално, като присъстващите в залата имаха възможността да се насладят на поезия и музика, възпроизведена от деца. По този начин Ботевия дух бе предаден на всички гости. След музикалните изпълнения на талантите от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” започна официалната церемония по награждаването. Журито представи на публиката всички наградени творби, като тези на отсъстващите се четяха от други деца.

Водещ на събитието беше Елена Диварова. В конкурса се включиха деца от София, Пловдив, Стара Загора, Търговище, Благоевград, Свищов, Силистра, Разград, Елхово и Троян с над 50 творби в три възрастови категории. Журито, с председател: Иван Странджев – поет, членове: Матей Матеев – художник и поет, Любка Славова – поет, връчи по три награди във всяка възрастова категория и една специална награда, спечелена от момиче от третата възрастова категория.

Сред наградените преобладаваха троянци и пловдивчани, като първа награда в третата възрастова група грабна Дилиян Манолов от Пловдив, познат на мнозина от предаването „Ръкописът“ и инициативата PSY talk. Наградата му бе връчена от самия кмет на район „Централен“, под чиято егида се проведе конкурсът, иницииран от читалище "Възраждане 1983".

 

Вашият коментар