Никита Веприков – дигиталния Арт е новата епоха в историята на изкуството

Никита Веприков е невероятен дигитален художник само на 22 годишна възраст. Роден в Украйна, той развива гигантомански артистични умения в комбинирането на дигитална рисунка с ретуш и 3D моделиране.

За начало на неговата професионалност в дигиталното пространство се счита работата му с 3D Studio Max през 2005 година, когато негов приятел му казал, че тази програма я използват филмовите дейци.

Никита споделя, че започнал да работи с 3D софтуерната програма от чисто любопитство, но след известно време завладява интереса му и провокира желанието му за високи постижения.

Никита Веприков няма художествено образование, докато наскоро не решава да започне да учи изкуство. За такъв гений можем да се чудим защо тепърва започва да се образова, след като творбите му са направени с такъв професионализъм. Младият художник споделя, че е започнал да изучава художествени предмети като рисуване, композиция, теория на цветове, за да подобри работата си.

Изключително креативни илюстрации, които провокират света на въображението у всеки, който ги наблюдава. Малък човек, затворен в обувка или човек, преследван от гигантско скалисто-тревисто чудовище. Всичкото това подсъзнание, изобразено в дигитална рисунка, с невероятна детайлност и подбрани цветовете така, спрямо тяхната символика. В някои от рисунките светлината едва се прокрадва, в други, тя е ярко петно като най-важна точка в композиционното решение.

Насладете се оригиналността и жаждата за бягство от реалността на един млад художник- Никита Веприков и се съгласете, че дигиталната рисунка е новото време в историята на изксутвото. 

 

 

 

За автора

Вашият коментар