Нощта на музеите с уъркшоп за новите технологии

Нощ/Пловдив  организира уъркшоп с Барак Корен. Събитието среща любители и специалисти на новите технологии на едно място дни преди фестивала

На 21 и 22 септември Нощ/Пловдив организира безплатен уъркшоп с участието на Барак Корен (Израел) и Петко Танчев (България). Creative Media Workshop ще се проведе за първа година и ще събере на едно място специалисти и любители на новите технологии, които ще имат уникалната възможност да представят своите творения, като част от официалната програма на НОЩ/ПЛОВДИВ 2016. 

Уоркшопът е част от индивидуалния модул, фокусиран изцяло върху нови технологии и изкуство, който ще бъде представен на публиката за първа година в новата програма на фестивала „Отворени изкуства“. В него участниците ще могат да експериментират с различни интерактивни инструменти, да обменят опит с професионалисти в областта като Барак Корен и Петко Танчев, както и да станат част от създаването на инсталации, пърформанси, мапинг прожекции, аудиовизуални проекти и креативни апликации. Освен нови знаниия и опит, идеите на участниците ще бъдат включени в специализирана изложба на 24 и 25 септември. 

Участието е безплатно, като от всички кандидатури ще бъдат избрани само 20. Селекцията ще бъде направена от водещите Барак Корен и Петко Танчев. Крайният срок за записване е 21.08.2016 г., а повече подробности може да научите тук.

Повече за Барак Корен 

Интерактивен девелопер и артист на свободна практика. 

Барак завършва Seneca Collage, Канада специалност Visual FX Program. Работата му е свързана с експериментиране на нови 3D устройства и подсигуряване на обратна връзка за RnD и IT хардуер и софтуер тестове. Барак има богат международен опит в някои от водещите в света студиа за интерактивен дизайн, както и изключителна популярност сред потребителите в специализираните форуми и групи на Derivative под псевдонима Barakooda Kor. Проекти с негово участие са:  Heroes Reborn (проект на VSquared Labs), Big Grams (проект на VSquared Labs), Santa Monica Pier Installation (проект на VT Pro Design), Projected Room AR, Real Augmented Reality project. 

Поече за Петко Танчев

Визуален артист, сценограф и видео дизайнер.

Петко завършва специалност „Сценография“ на НХА през 2008 г. и магистърска степен на програма „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010 г. Има реализирани редица сценографски проекти и видео инсталации за театрални постановки в страната и участва активно в национални и международни фестивали. В своите авторски проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Проекти: Cnnctr, Plovdiv Timeline, Basilica Tessera, Дигитален Ренесанс.

За автора

Вашият коментар