Огромен интерес към фантастичния роман на Ники Пеев „Денят на инвикта“ (ВИДЕО)

Младият юрист Николай Пеев превърна страстта си към четенето в професионално хоби, миналата вечер пред препълненият клуб Библиотеката

"Денят на инвикта" е само първият фантастичен роман от голямата тетралогия, която замисля пловдивчанинът

"3367 година. Човечеството достига невиждан възход. Силиан се завръща на Старата Земя, решен да разкрие една от най-добре пазените тайни на инвиктите (1). Още с пристигането обаче опасен заговор го въвлича в неравна борба за живота му. Междувременно в самия край на познатия космос един боец , познат единствено под името Привидение, е по следите на устройството, което може да преобърне човешката история. Изправени пред лудешка надпревара с времето, Силиан и Привидение скоро разбират, че едва ли ще оцелеят достатъчно дълго, за да видят зората на следващия ден… Денят на инвикта."   

Той е само на 28 години, юирист по образование. Пише за удоволствие и от нужда да изразява себе си. Преди близо 4 години, на път за вкъщи, след поредния динамичен ден в адвокатската кантора, влиза в голяма пловдивска книжарница, за да открие своята фантастична книга. Оказва се, че всички романи на чужди автори отдавна са по рафтовете на личната му библиотека. Обръща се за помощ към персонала да му препоръчат някой български писател, а това което споделя, че за нещастие не може да се сети за такъв. Мисия невъзможна, такива книги или просто няма, защото са изкупени или авторите са обявени за изчезващ вид (по-късно в нашия разговор се оказва, че издателствата просто не искат да инвестират в тези романи, защото не се купуват като хитовите такива). Същата вечер явно назрява и времето, в която Ники запретва ръкави, за да постави началото на дебютната си книга „Денят на инвикта“, типичен sci-fi роман. И така за една вечер цели 8 страници, а след няколко месеца вече държи в ръцете и плодовете на първия си труд. Да издадеш книга в България се оказва не толкова проста мисия за един току що прохождащ писател. 3 години и половина отделя от свободното си време Ники Пеев, докато намира издателство, което да сбъдне мечтата му. 

И така до 8-ми февруари, когато Ники и "Денят на инвикта" препълниха евент клуб Библиотеката за официалното представяне на първата му книга. Клубът за пореден път се оказа тесен за всички, които искаха да чуят първи от самия автор размишленията около новия български роман. Организаторите в лицето на автора и неговия екип се бяха постарали, като две млади дами направо влязоха в люта битка с Ники Пеев за неговата истина за историята на всички бойци от книгата. За сметка на това пък той не им се даде и смело се сражаваше с шеги и закачки от сцената, като канеше един след друг всички замесени в тази футуристична битка наречена "Деня на инвикта". Ники представи и интересното художествено оформление на книгата, която съдържа няколко страхотни рисунки създадени специално от Александър Скерлев.

Фабулата на книгата се развива в бъдещето, като всеки един от петимата герои изгражда своя образ отделно от дрyгите за 24 часа. Действието на романа се развива през при змата Докато Силиан е на Земята, а по петите му е цял отряд наемници, то Привидение е изпратен в периферията на познатия ни космос, а това е възможно заради технологията, която е позволила на човечеството да развие масова експанзия до всяко достъпно кътче на Вселената.

Вижте и чуйте още за самия роман лично от автора и представянето на "Деня на инвикта" в клуб Библиотеката: 

(1) Invictus (от латински) означава непобедим. В книгата инвиктите са прослойка, която контролира и насочва човечеството. Те са върховни водачи и на всяка планета има по един инвикт.

За автора

Вашият коментар