Огромна вълна от… Барбита

Едва ли има детенце, което да не притежава поне една кукла Барби. Русокосата, супер изкуствена девойка, е любимата играчка на повечето малки момичета, които по цял ден могат да я преобличат, да ѝ разресват косата и дай правят прически.

Белгийката Анет Тас, явно е била от тези деца, които са божавали красивите кукли. С носталгия по детството тя създава една изключително необикновена скулптура- „Вълна 1“, която представлява огромна вълна, направена от … кукли Барби. Инсталацията се извисява на 2,7 метра височина и е широка 3,7 метра.

Скулптурата е разположена на плажа Cottesloe в Пърт, Австралия. За нейното построяване са използвани над 3000 кукли Барби, събрани от различни магазини за предмети втора употреба.

Вълната се превръща в символ на детството и на хилядите малки момиченца, които преди са притежавали куклите. Всички детски спомени запечатани в една вълна, която ще ги отмие… и ще изтласка „корабът“ на децата по пътя на живота.

Анет Тас черпи вдъхновение от собствените си спомени от детството, за изработването на скулптурата.  Основната идея на авторката е да покаже колко ценен и кратък е този период от живота на всеки човек.

За автора

Вашият коментар