Пеят, скачат палците…

Холандският художник Дито ван Тийз и експериментите  му с пръсти "изобразяват" познати портрети на известни личности на много необичайно платно. Чрез фото манипулация са получени образи върху палците на Мона Лиза, Моцарт, Стив Джобс, Аватар, Мики Маус, Спайдърмен, Далай Лама и много други. Приликата е убийствена, като се има предвид, че става дума за миниатюрни апликации.

На тази снимка  виждаме Стив Джобс. Kръглите очила и черното поло бяха негова запазена марка, които авторът е запазил като характерни черти на основателя на Apple

Дело на същия художник е  и това копие на шедьовъра на Леонардо Да Винчи. Мона Лиза е все така загадъчна и мистериозна, макар и върху палец.

В днешно време от всичко може да се прави масово изкуство. Дали то е изкуство е друга тема. Не заради качеството му, а по-скоро заради факта, че е "разбрано" от всички и при това харесано. В последните години е нужно да имаш яка идея, уменията да я осъществиш, връзка с интернет и вече си аритст, творец и художник.

Вярно е и това обаче – подобни творчески актове няма как да се радват на дълъг живот. След най-много месец, те ще бъдат заменени от нови още по-находчиви и остроумни произведения. Е това не изключва факта, че са готини и креативни, затова нека им се порадваме.

 

 

 

Вашият коментар