Петното приютява Теория на всичко

Тази вечер в „Петното на Роршах”  в Пловдив ще се състои представянето на книгата "Теория на всичко" от Станислава Станоева, която е вкючена и в програмата на Литературен клуб Spirt & Spirit.

Редактор на творбата е Георги Господинов, според когото  „В тази поезия има география, физика и отчаяние, остро и косо писане, директност, неореализъм и неоромантика, всичко. От големия адронен колайдер до гетата, които са “най-мръсното признание за тъга”.

Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. Издава се в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Eвропейска столица на културата 2019. Издател е „Жанет 45” .

Станислава Станоева е завършила  “Българска филология” в ПУ “П. Хилендарски”.  Тя е Автор на стихосбирките „Смъртта на палача” (1999), „Полет в камъка” (2003), „Градове и други острови” (2009), „Теория на всичко” (2012).

Печелила е награди за първа поетична книга на Шуменския университет, 2000 г, Първи национален конкурс “sms поезия”, 2004 г., Поетичен конкурс на ПУ „П. Хилендарски”, Международен конкурс “Мелнишки вечери на поезията” 2007 г. и мн. др.

Началото на проявата е в 19.00

 

 

За автора

Вашият коментар