Пиер Анри ще изуми пловдивчани с аудио-визуален спектакъл

Аудио-визуален спектакъл за ценители-меломани в програмата на “Пловдив 2019”  

Специален аудио-визуален спектакъл на композитора Михаил Големинов по музика на един от най-интересните френски творци в областта на акустичния, електронен звук Пиер Анри ще бъде показан на 26 май /събота/ от 21.00 часа в клуб Петното

Събитието е част от официалната програма на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019” по ключовия проект Капана – Квартал на творческите индустрии с фокус Френска култура, осъществен в партньорство с Френски институт – България.

Електроакустичното послание на Пиер Анри и неговата т.нар. конкретна музика, вдъхновена от футуризма са типично френско явление, което Големинов интерпретира по свой начин,  за да ни запознае с един не особено познат до сега у нас аспект на френския музикален авангард от миналото. „Конкретният” стил на Пиер Анри днес е в основата на голяма част от електронните музикални жанрове, чиито корени тръгват от Club d'Essai – студиото на Френското радио и телевизия в Париж.

Спектакълът е под формата на аудиовизуален колаж с творби на Пиер Анри  комбинация от визия и звук – създавана в реално време от специално разработена от Михаил Големинов компютърна програма, както и с използването на виртуални инструменти.

За автора

Вашият коментар