Пловдивчани изрисуваха 3D водопад зад храм „Александър Невски“ (СНИМКИ)

Млади български артисти бяха отново на фокус този уикенд на фестивала "София диша"

Вчера се проведе второто издание на фестивала за годината, а мястото отново е площада пред храм-паметник „Александър Невски”

Pyrotechnix Crew отново блеснаха със свое произведение, този път изумявайки със страхотна 3D риусунка на поредния столичен фестивал "София диша", който се проведе вчера зад храм паметним "Александър Невски". Димитър Механджийски по известен като Stern бе избран от лондонската телевизия Travel Channel с партньорсвото на сайта за графити graffiti.bg, за да изобрази водопад в бездна с дървен мост и табела показваща къде ловуват журналистите от известната английска медия. 

Stern успя да направи реалистичния проект за по-малко 6 часа, използвайки спрейове, което изумии организаторите и софиянци, но не и всички, които познават пловдивския творец и възможностите му. Pyrotechnix Crew са известни с това, че почти не остана стена в пловдивския квартал Капана, което да не е "барнато" от техните ръце, а през изминалата година направиха и реалистичния портрет на фасада на нов саниран блок на Смеда от Смядово, който тази година е номиниран и за най-красива сграда в България. 

Иначе за втора поредна година програмата бе разделена на тематични зони – творческа, детска, спортна, релакс, базарна и новата зона – „България”.
 
Популярността на летния фестивал този уикенд той се проведе на площ от над 12 000 кв. м, с повече от 200 участници само в културната програма, като над 50 000 столичани и гости на София посетиха поредното издание на фестивала в събота и неделя, а рисунката на момчетата от Пловдив бе едно от най-коментираното произведение. 
 
Снимки: mediacafe.bg и graffiti.bg
 
Вижте 6-те изрисувани блока с героите от фамилия Вазови в Сопот ТУК
 
Запознайте се и с рисунката на Смеда в град Смядово, която бе направена изцяло с четки ТУК
 
 
 
 
 
 

Вашият коментар