Пловдивски фотограф с награда на Международния фото салон (СНИМКИ)

Пловдивският фотограф Любомир Аргиров спечели наградата на IV-я Международен фото салон Пловдив 2017

Пловдивският фотограф Любомир Аргиров стана носител на „Почетната  диплома на община Пловдив“, която му бе връчена в рамките на провелия се IV- ти Международен фото салон Пловдив 2017. Той получи наградата си от заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков на церемонията в залата на Дружество на пловдивските художници в петък вечер, в присъствието на много колеги, приятели и любители на качествената художествена фотография.  В шестте раздела през 2017 г. постъпиха общо 4979 фотографии, представени от 388 автора от 52 държави, от 6 континента.

Български фотографи спечелиха общо 9 медала (6 златни, 2 сребърни, 1 бронзов) и 10 почетни поощрения на FIAP, PSA и HPS; 8 поощрителни дипломи от членове на журито; почетната диплома от Община Пловдив; поощрителната диплома от Комитет РОДОЛЮБИЕ; Диплома на Фондация „Пловдив 2019“ и 3 други награди от Рефлекси ООД.  Общо отличените български автори са 19 с 35 награди. Това са: Ангел Ненов, Андрей Трифонов, Атанас Кулишев, Бедрос Азинян, Веселин Атанасов, Димитрина Андреева, Диляна Гергова, Димитър Петров, Златко Латев, Кирил Христов, Костадин Маджаров, Любомир Аргиров, Мари Аведисян, Мирослав Момински, Петър Шипчанов, Радила Радилова, Руслан Асанов, Теодора Димитрова и Юлий Василев.

„Няма да скрия удовлетворението си, че точно пловдивчанин получава наградата на община Пловдив. И си давам сметка колко трудна и отговорна е била работата на международното жури, което имаше задачата да отличи най-добрите сред  общо 1410 фотографии на 343 автора от 50 държави, стигнали до финалната селекция“ каза в приветствието си заместник – кмета Александър Държиков.

Той припомни още, че Община Пловдив подкрепя събитието за 4-ти път и към днешна дата фото салонът не само се е превърнал в  неизменна част от Културния календар на Пловдив, но е видно че участниците – талантливи фотографи, професионалисти и любители от различни поколения, от няколко континента представят все по-красиви, стойностни и въздействащи творби.

„Вярвам, че през 2019-та, когато градът ни ще посрещне многобройните си гости със силна програма и ново лице, за да се превърне в една от най-успешните европейски столици на културата, участниците в „Международния фото салон Пловдив“ ще покажат най-доброто от себе си“, каза още Александър Държиков.

Изложбата, включваща повече от 150 творби от IV- тия Международен фото салон Пловдив 2017 може да бъде разгледана до 15 юли 2017г. в залата на Дружеството на пловдивските художници на ул. Гладстон № 32.

 

Вашият коментар