Пловдивски художници рисуват огромни Великденски яйца в центъра на града

Пловдивски художници ще изпишат осем великденски яйца, които ще радват пловдивчани пред сградата на община Пловдив

Двамата графити – художници Stern и Dark пък ще украсят зелените площи около Цар Симоеновата градина за Великден

Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава. След демонтиране на мартениците е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово.

На 8 април, събота, ще се проведе Великденски живописен пленер на открито, на тема „Великденски яйца“.  В зелените площи пред  сградата на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, около Великденското дърво ще бъдат разположени 8 броя  яйца, всяко с височина между 0,7м. и 1,2м., които ще бъдат изрисувани на място от известни пловдивски художници – членове на Дружеството на пловдивските художници. При лошо време, събитието ще се проведе в неделя – 9 април.

Великденското дърво в центъра на Пловдив всяка година се превръща в атракция за жителите и гостите на града. Кичестата магнолия пред сградата на Община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, не само  радва минувачите с прекрасните си цветове, но и стана любимо място за снимки  и селфита на хора от всички възрасти.

Участници в Живописния пленер "Великденски яйца" са все пловдивски автори, сред които Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова,  Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.

Снимка архив 2016 година – Димитър Механджийски и Васил Лалов (PyroTechnix crew) изписват айцята в клуб Морадо в Цар Симеоновата градина. Тази година двете пловдивски момчета  и клуба отново ще зарадват пловдивчани с 20 тематични рисунки върху огромни яйца, които ще може да видите съвсем скоро!

За автора

Вашият коментар