Предпремиерно Harlem Shake в Библиотека „Иван Вазов“

Harlem shake е авторски моноспектакъл на Ованес Торосян и ще се случи премиерно на 5 ноември (15 ч. и 17 ч.) в Голямата читалня на Национална библиотека „Св.Св.Кирил и Методий“. И предпремиерно в Пловдив на 3 ноември (19 ч.) в Читалня А1 на Народна библиотека „Иван Вазов“

Един проект за изгубената духовност, писменост и култура. Народно творчество без ценности, крив морал и неизвестна посока. #Кой е виновен, има ли такива? #Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатурява карикатуриста или народът окарикатурява културата? Черно-бяло. Ден-нощ. Да-Не. Действие-Надежда.

За проекта Ованес Торосян споделя: "Написах го с помощта на Лило Петров (внукът на Димитър Димов). Той в момента учи драматургия в НАТФИЗ и се консултирах с него. Спектакълът разказва за осем души, живеещи в София и техните възгледи по повод живота в България. Една равносметка накъде вървим и какви приоритети имаме. Изгубената духовност и слово. След премиерата в Народна библиотека "Кирил и Методий” в София в Нощта на театрите (на 5 ноември) ще последва разходка по библиотеките в страната."

Ованес Торосян е нестихващ в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор. Умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез-и-за-зрителите. Сигурно затова, а и не само, има в кино житието си „ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, "Отчуждение", „Съдилището”, “Каръци“ … номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди.  А на сцената "Били лъжеца", "Пухеният", "Да играеш жертвата", "Лейтенантът от Инишмор", "Белградска трилогия", "Анархия в Бавария", "Идиот 2012", "Хамлет", "Балканска", "Истина отвъд полярния кръг", "Пучи", „Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

“Harlem Shake” се реализира с подкрепата на КЦМ 2000 Груп.

 

За автора

Вашият коментар