Приказката оживява…

С цел да се изрази една единствена сцена на една история в триизмерен начин, японския художник и архитект Yusuke Oono създава тази въображаема серия от 360 градусови книги.  Той използване 40 страници със сложни слоеве на силуети, изрязани от хартия, с които сглобява сцени от истории като "Книга за джунглата"  и Снежанка.

Японският художник е голям любител на експериментите  и с голяма любов и внимание изработва своя арт проект, във формата на необичайна книга миниатюри. По-специално авторът се стреми да се търси нови форми и методи на работа с пространството.

Фигури на  Снежанка и седемте джуджета, вещицата и принца, коне и карети на кралски замък, горски животни и птици в гората хижа и дори отровена ябълка – всички тези илюстрации на историята  в един 360 градусов разгъв. Така  историята не може само да чете или да  се разказва, но  и се показва.

Тази книга несъмнено ще се хареса не само на децата, но също  и на възрастни, защото приказките не разполагат с възрастово ограничение, особено когато те са украсени по подобен начин…

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар