Проектът „Промяна на времето“ с автор Ramona Zordini

Проектът "Промяна на времето" с автор Ramona Zordini, изследва темата за промените, в това число за психическа и физическа промяна, начина на живот, емоции и пътеките, по които поемаме.

"Започнах този проект по случайност. 
 Исках да променя нещо в живота си и така започнах да говоря по тази тема с един мой приятел…постепенно реших да започна да правя снимки на човешки тела с помощта на вода, нещо като като театър. Исках да създам нещо ново, което да пренесе картините  в трето измерение", споделя Zordini.

"Физическото развитие идва от нашите състояния на ума. Паметта и развитието на емоционалната сфера са основните елементи на самоопределението ни. Опитах различни материали и аз избрах еластичен текстил. Така аз започнах да шия текстилни части на тялото, които са били буквално "повдигнати" от вода."

Ramona Zordini е италиански фотограф и визуален артист, който изучава графични и визуални изкуства и фотография. Живее и работи в Бреша, Италия. Дипломира се в живописта с отличие.

 

 

"Необходимо  е да се премахнат пространствените и умствени границите на фотографската работа, нужна е промяна, психо – физическа трансформация", казва авторът. Неговата работа се фокусира върху неяснотата и прехода, разследване на организма и неговата пластичност.

 

 

За автора

Вашият коментар