Пускат Райски газ в Хермес

Петър Краевски и издателска къща „Жанет 45″ представят тази вечер новата книга на автора "Операция Райски газ”.  Това са двайсет и пет разказа, замислени като рефлексия на Прехода с иначе сериозните инструменти на хумора и сатирата. Авторът се движи в между максимите: “Хуморът е сериозно дело”, „Хуморът не е културен спам” и „Не бива да се приемаме твърде сериозно, за да не станем за смях”.

В тази книга метафората с райския газ е търсена целенасочено. Проектът е като малка операция с кодово название „Райски газ”. Текстовете въздействат на читателя именно като веществото, предизвикващо усмивки и странни видения – започва се с първоначална тревожност, клоняща към неосъзната усмивка, следват кратки подхилквания, които преминават в жизнеутвърждаващ смях, а накрая, с увеличаването на дозата, се стига до цикъла „Разкази за лека нощ”, наситени с весели сънища.

„Операция Райски газ” залага на усмивката, иронията и най-вече на самоиронията, не толкова на сарказма. Препоръчва се против стрес и социален уплах. Стимулира приятно мисловните процеси.

Началото на представянето е в 18.00

За автора

Вашият коментар