Първи международен фото салон през 2014 в Пловдив

Град Пловдив  може да се похвали с един амбициозен проект, който ще се случи през 2014 година, а именно „Първи Международен Фото Салон Пловдив 2014“. Основният тематичен раздел на салона е “Моят град – история, традиции, изкуства, култура, религия” и е водещият акцент на стартовото издание. В този раздел организаторите на салона очакват “снимка” на Пловдив от широк ъгъл гледни точки, така както са го уловили местните, а и чуждестранните му гости.

Изисквания към фотографиите накратко: до 4 за раздел: 8-битов цвят, формат jpeg, в sRGB профил, мин. 3000 px по дългата страна, 300 dpi и с мин. jpeg 10 компресия. Файлове над 5 MB няма да бъдат приемани.

Файловете могат да бъдат подадени по следните начини:

1. Качени в on-line формата за участие на сайта www.photosalon-plovdiv.com;
2. Изпратени на електронната поща info@photosalon-plovdiv.com;
3. Записани на CD (дискът не се връща) и изпратен на адрес: „РЕФЛЕКСИ” ООД, бул. “Дунав” 196 А (партер), 4000 Пловдив, България.

Представяме Ви в резюме условията за участие в Първи Международен Фото Салон Пловдив:

Професионалисти и любители на фотографията от цял свят могат да участват в следните раздели:

  •     Тематичен – „Моят град – история, традиции, изкуства, култура, религия” (Т)
  •     Отворен – черно-бяла, монохромна фотография (M)
  •     Отворен – цветна фотография (C)

Наградният фонд:

  •     пълен пакет медали на FIAP – 16 международни приза;
  •     медали и поощрителни дипломи на НСФА – 6 приза;
  •     почетна диплома на община Пловдив;
  •     специална награда на организатора

Общо 24 награди! Числото не е случайно, защото организаторите искат то да бъде символ на премиерата, която правят. „ Надяваме се на откриването на изложбата да видим 24-каратовите усмивки на 24-мата най-добри автори с техните творби. Кадрите на всички, избрани за финалната селекция, ще бъдат експонирани в изложбата, която ще бъде изложена за 24 дни“, споделят те.

Крайният срок за участие е 20.04.2014 г. Пълните подробности по календара, както и онлайн формуляр и платежна система за участие можете да намерите ТУК.

„Първи Международен Фото Салон Пловдив 2014“ е под патронажа на International Federation of Photographic Art (FIAP) и патронажа на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).

За автора

Вашият коментар