Шестима художници представят света в черно-бяла изложба

„Черно и бяло” е едно вълнуващо преживяване в света на общочовешкото – от романтизма на белите нощи на севера до черните проблеми на Африка, от надеждата на бялата лястовица до сарказма на черния хумор

Светът не е черно-бял, но той трябва да бъде показан такъв, за да се схване и разбере неговият колорит. Точно това ще се опитат да направят шест български художници, обединени в изложбата „Черно и бяло”.

Експозицията е дело на куратора и художник Петър Чучулигов, а в нея участие ще вземат също Стоян Дечев, Светлин Балездров, Дамян Дамянов, Росица Бочукова и Стефан Чинов.

Всеки един от тях притежава своя индивидуалност и самобитност. Това, което ги обединява е верността към изконните принципи на графичния дизайн, традициите на българския плакат, високия художествен вкус и безкомпромисното качество на идеите и графиката.

Техните четки са черни, но те не са черногледи. Листове им са бели, но чрез тях запълват белите петна в нашето изкуство. А техните послания, както казва народът, са като бели пари за черни дни. Изложбата е едно вълнуващо преживяване в света на общочовешкото – от романтизма на белите нощи на севера до черните проблеми на Африка, от надеждата на бялата лястовица до сарказма на черния хумор.

Организаторите описват изложбата като една необичайна експозиция, в която спартанският аскетизъм на формалния израз изостря въздействието на богатото съдържание.

Официалното откриване на изложбата „Черно и бяло“  е на 21 септември, от 19.00 часа, в Данчова къща (ул. „Арх.Христо Пеев” 2а в Стария град на Пловдив). Експозиция можете да разгледате до 14 октомври 2018 година.

СНИМКИ от изложбата на Петър Чучулигов "Потрети и символи" през пролетта може да видите ТУК

Вашият коментар