София хартиен арт фест 2014 наближава

Когато чуеш „София Хартиен арт фест“, първото, което ти идва на ум е, че главният герой  в събитието ще  бъдее хартията. В продължение на 9 дни (30.04 – 08.05.2014) софианци ще имат възможността да се запознаят с един мащабен проект. В купищата изложби, пръснати из целия град, ще се вихри изкуство от и на хартия, дело на над 200 художници, скулптори, дизайнери и архитекти от различни страни.

София Хартиен Арт Фест се организира от фондация „Аматерас”, която цели да разкрие неподозираният потенциал на хартията, да излезне от границите на конвенционалното и да покаже млади таланти. В събитието ще участват Тодор Тодоров- скулптор и арт директор на София Хартиен Арт Фест и Даниела Тодорова- художник и куратор на феста.

Изненада ще бъде лекцията на Тодоров за новата теория – „Елементална скулптура”, която е голямо достижение и има важен принос за иновативното мислене на съвременните автори работещи със скулптурата на открито. Книгата „Елементална скулптура” бе издадена от Кеймбридж на 01.03.2014г.

Очаквайте подробности относно програмата на  Хартиения Фест.

За автора

Вашият коментар