Съживеното кино Космос взима участие в Нощта на музеите и галериите

На 20 и 21 септември ще се състои деветото издание на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив”.  Вече са са ясни селектираните проекти, които ще се включат  в него – широк диапазон културни прояви.  Участие ще вземат както  традиционните музеи и галерии, така и нови участници – клуб Мароко, читалище Алеко Константинов, студио Роканов, Кино Космос и други неочаквано оживени улични пространства.

Очакват ни изложби, премиери, танц и пърформанс, литература, филмови прожекции, а за първи път – и присъствие на големи национални фестивали. За първи път тази година ще бъдат представени фестивали и събития, които не са се случвали в града.

Фондация „Америка за България“ ще представи на пловдивска територия селекция от най-добрите си събития: филмовият фестивал „So Independent“ ще се включи със специална кино програма, така също и музикалният „A to Jazz“ и „Derida Dance“, „Alos“ и „Easy Art“. Списание „Едно” ще презентира два от своите фестивала – Sofia Design Week и Sofia Architecture Week. .

Традиционно програмата на „Нощта” е изградена от три основни модула – Музеи и галерии, Култура и клуб и Град и публични пространства . Всички почитатели на „Нощта” могат да получават интересна информация от традиционната медия – блогът на Нощта – www.night.bg/blog, представящ предварително артисти и проекти от предстоящото издание, за четвърта поредна година.

СНИМКИ от съживеното Кино "Космос" може да видите ТУК

 

За автора

Вашият коментар