Тайната цивилизация на Sagaki Keita

Ако задълбоченото и драматично изкуство не е за вас, то в такъв случай решихме да ви покажем и забавната страна на нещата в него.
 
sagaki-5
 
Името му е Sagaki Keita и е роден 1984 година в Токио. Живее и работи там, той представя на света своето новаторство, рисувайки класиките в изкуството „Мона Лиза”, „Тайната вечеря” или антични статуи от миналото. Но неговия трик е това, че използва само една писалка и много развинтено въображение.
Sagaki Keita конструира цял един свят от хиляди малки драскулки и знаци, които в повечето случаи нямат нищо общо. Когато срещнете негова творба ви е нужно не само да я погледнете, но и буквално да се залепите за нея. На пръв поглед те изглеждат малко повече от монохромни изображения на пейзаж или образ (например: „Айфеловата кула” или „Тайната вечеря”), но необичайното се случва когато се приближите и видите в детайлност изображението. То е изградено от микроскопичен живот, една малка цивилизация, която трепти и бърбори в свой ритъм. Awesome!
 
И цялото изрисуване на този свят Sagaki започва директно върху бялото платно, без подготвителни скици. Това е спонтанен поток на творчеството му, който се композира на freestyle. Хиляди малки хора и животни изграждат образа на една голяма картина. И това изглежда страхотно, сякаш получаваш две в едно.
 
sagaki_keita_5
В интервю му задали въпрос дали някога е броял драскулките, след като е приключил с рисунката, а той отговаря:
 
„Не, не съм ги броил, това ще е пълна глупост, някои са толкова малки, че наистина ще е абсурдно.”
 
Sagaki Keita е учител по изобразително изкуство през деня, а през нощта твори анимираните си пейзажи. Колкото и забавно да изглежда творчеството му, в него се крие подтекст. Той подкрепя теорията Mereological – част и цяло отношение, която е структурна основа на физическия свят. Тя ни напомня, че всеки обект се състои от неговите отделни малки частици. Основната идея на това научно изследване е, дали всичко може да се обясни с микроскопичните си свойства. Тази теория има водеща роля в творбите на Sagaki Keita.
 
sagaki-keita-tour-effiel-statue-liberte
 
Авторът споделя, че за изработката на един подобен „чертеж” времето, което му отнема е от две до три седмици до десет месеца. Работейки през нощта, той използва тишината, за да се концентрира по-добре. Няма образ, който да се повтаря с другия, но слага два три специални знака във всяка творба. – символи на живота и смъртта.
 
Най-новата му творба, която удиви изключително много хора бе „конструирането” на новия Mercedes-Benz E-клас. Насладете се на картините, които сме подбрали за вас и се забавлявайте!
 
sagaki-keita-tour-effiel-statue-liberte2
 
sagaki-keita-tour-effiel-statue-liberte
 
sagaki-keita-tour-effiel-statue-liberte3
 
sagaki-keita-tour-effiel-statue-liberte4
 
 

Вашият коментар