Ти си жив. Тук. Сега!

Фотографът Джордан Матър събира едни от най-добрите американски танцьори и ги поставя в необичайна среда – извън сцената. Той улавя балетистите , докато се разхождат сред случайни минувачи и запечатва танцуващите в снимка, като пресъздава емоциите на хората наоколои най-вече реакциите им.

Матър с лекота  създава един приказен свят, в който мистерията е в джижението на тялото. Във вълнуващити снимки магията е представена на брега на морето, на строителната площадка, в библиотеката,  в ресторанта, на паркинга. С всяко изображение зрителят се чувства омагьосан и вдъхновен.

Фото-проектът „Танцьорите сред нас“   е начин за изразяване на усещането, че си жив. Сега. Тук, в момента.  Проектиран  е по няколко теми –  работа, игра, любов, проучване, сън.  Във всички тези ситуации танцьорите празнуват живота, по начин, който е свеж, изненадващ, оригинален, универсален.

Фотографиите на Матър са събрани в книгата "Танцьорите сред нас" (Dancers Among Us). Освен тази поредица, авторът има много други, сред които „Спортистите сред нас“.

Вашият коментар