Топла есен и за дръвчетата на Пловдив

Когато есента настъпи, усмивките на хората някак си отиват по джобовете на черните им якета. Скриват ги от всеки и си прибират докато не стане отново пролет. Но в район Южен хората не мислят така. Дай им само повод и ще ти стоплят сърцето.

По случай европейската инициатива за намаляване на отпадъците, Кючук Париж и по специално булевард Македония направиха креативна акция. Те облякоха  12 броя дръвчета с шарени ръчно плетени жилетки. Дръвчетата се намират точно до паркинга на административната сграда на район Южен и по продължението на бул. Македония.

Преждите, които са използвали участниците са стари, с което инициативата на районната администрация показва, как по един оригинален начин могат да се оползотворяват отпадъците. По този начин да се намали замърсяването на околната среда сред хората – това заяви районният кмет Валентин Василев.

Участниците успяват да стоплят всеки минувач с тяхната акция. Идеята за обличането на дръвчета и всякакъв тип улични предмети е на американския артист Yarn Bombing. Една от неговите мисии е „Brightening the world” (‘да просветли света”), като го направи по цветно, топло и милосърдно място за живеене, в което емпатията към хората не е само мираж. Често неговите инсталации от прежда се смятат за „бомби” (технически незаконни в някои юрисдикции), но с продължение на години, никой не смята за необходимо да премахва неговите творения.

 

За автора

Вашият коментар