Участвай в Националния конкурс „Хартията в съвременното изкуство”

Национален конкурс на тема „Хартията в съвременното изкуство” организира фондация „Йордан Парушев”. Наградният фонд е 10 000 лева,  а участие в него могат да вземат млади автори – до 35 годишна възраст.

Конкурсът се провежда на всеки 2 години и е отворен (няма такса) за всички автори, живеещи в България. Всеки може да участва с до 5 творби без ограничения във формата или категорията. Включват се всички класически изобразителни изкуства, а също и видео, артпърформанси, инсталации, обекти, фотография, стига да са „от, чрез, на, върху“ хартия.

За да участват в конкурса кандидатите трябва да изпратят по електронната поща попълнен формуляр за участие, който може да се изтегли от сайта на фондацията, предварително разпечатан, попълнен на ръка, подписан и отново цифровизиран, както и снимки на техните произведения.

Крайният срок за изпращане на формуляра и снимките или линкове на творбите e 1 юни 2014 година. Финалистите на конкурса ще бъдат уведомени по имейл и трябва да изпратят оригиналните творби, за да бъдат изложени в изложба през летните месеци.

Журито избрано от Фондация „Йордан Парушев”, с председател на журито професор Станислав Памукчиев, е в състав Любен Генов-председател на СБХ, проф. Ани Бояджиева,  доц. Красимир Добрев и гл. ас. Владимир Аврамов.

За автора

Вашият коментар