Улица на топло

Бохемският дух на Главната улица събира на топло пловдивчани този петък

Без страх от глоби и гонене, уличните музиканти на Пловдив ще свирят, танцуват и пеят на "шапка" в първата "Улица на топло" на 1 февруари от 20 часа в арт пространството на бившите тютюнови складове на улица "Екзарх Йосиф 12" (пресечка на улица Иван Вазов). Организаторите от F2F TV имат намерението дапокажат на пловдивчани какво губят "заради чиновническия абсурд да ограничи изявата им на Главната и да се опита да ги изтика в един квадрат между Пощата, Военния клуб и бившия партиен дом", казват вдъхновителите на събитието.

"Улица на топло"  е отворена за всички, които искат да почувстват бохемския дух на Пловдив, допълват организаторите. По думите им, на улицата, която организират, е топло, пие се бира и вино, талантът на уличните артисти може да бъде подкрепен с монета в шапката пред тях, а всеки, който се разходи по нея, ще може да купи и тяхна фотография, за да запази спомена си за онази Главна улица под тепетата, която няма да бъде същата без духа на свободния артист.
 
Официално ще бъдат поканени и всички политически сили в ОбС, кмета, заместник кмета по културата, райониия кмет, председателя на местния парламент и дори областния управител и депутатите. Кой от тях ще се разходи по "Улица на топло" – предстои да видим.
 
Партньор и съорганизатор – сайта Под тепето
 

За автора

Вашият коментар