Вибриращ талант с Божествен допир – това е Константин (СНИМКИ)

Божествени вибрации предизвика изложбата на Константин Констанов миналата вечер в арт-пространството на бившия тютюнев склад

Голяма част от картините на младия ни художник бяха изкупени минути след началото дадено в галерийното пространство на Тотал спорт

"All the way up".  Да се бориш, да създаваш и пак да се бориш. Да дерзаеш, докато достигнеш своя връх. После следва ново изкачване… и отново и отново. Да не се сравняваш с другите автори, да не правиш компромиси, да следваш своя предначертан път, защото знаеш, че държиш съдбата си в ръце. Да отстояваш принципите си и да не се оставяш на течението да те води. Онова течение на мисълта на съзнанието, което някои никога няма да разберат, други ще обожествяват. Да преминеш през границите на всеобхватното и да създаваш свой свят, паралелно-реален.

Това е Константин! 

С този цитат на Буковски можем да парафразираме творчеството на българския художник Константин Констанинов, който представи със сигурност най-силната си изложба от началото на своя път в изкуството. И сложи новото начало. 

Колекционери и ценители на изкуството пък буквално разграбиха поредната му изложба миналата вечер в галерията на Тотал Спорт. Продиктувана от далечно Мароко, с муза – слънцето над Маракеш, над 100 ценители се оказаха в плен на вибрациите на Коко, който не скри вълнението си в иначе вече богатата си кариера. А тя е изпълнена с големи творчески дерзания в Холандия, Германия и Франция, а картините му гордо красят изложбени зали вече в Европа и такива зад океана. 

Подредена с вкус, галерията на Тотал спорт се оказа най-добрият трамплин за Константин, който разположи своята експозиция „Вибрации в склада“ – продължение на силната изложба от май месец в най-стария немски град Триер. Ценителите на изкуството се докосноха до най-новите вълнения на автора с ярък почерк на голям творец. Поредицата „Лятно вдъхновение“, което прелива в оранжево и старо злато в „Рибарят“, а после бавно се „влива в черната река“ при „Мъдрецът“, за да избухне отново в оранжево, жълто и черно в „Огнения човек“.

Огромен интерес предизвика "Генезис", която гордо стои на корицата на последния албум на Константин, лично подреден в луксозно издание за самата изложба в Тотал Спорт.  

„Вибрациите в склада“ ще остане в галерийното пространство на тютюневия град до края на януари 2020 година, а всеки ценител може да се докосне до Константин и богатият му жълто-оранжев свят. 

И ако рисуването е дар от Господ, то добрият художник знае кога да не твори. 

Изложбата бе подкрепена от ценителите на изкуството КЦМ 2000 Груп. 

ВИДЕО и СНИМКИ: 4K Studio

 

За автора

Вашият коментар