Винилови ноти в Грамофон

Клуб“ Грамофон“ в Пловдив  е мястото, където вечерта на на 1-ви Март (Петък) от 22.00 часа ще се развихри италианецът Андреа Бенини, който е познат на широката публика с проекта си „Мop Mop“.  Това е един авторов,  модерен поглед върху необятния свят на джаза и неговите разновидности. Интересното  в случая е, че този пърформанс носи нещо забравено в себе си, което го прави по своему екзотичен, и това е фактът, че шоуто ще се случи  под формата на DJ сет изцяло на винили. Събитието е част от турнето “Isle Of Magic”, представящо предстоящия нов албум на Бенини.

Андреа Бенини е роден в Чезена, Италия. Музика е изучавал в Болонския университет, а още от ранна детска възраст свири на китара и барабани. Към автобиографията си с гордост добавя скорошното си участие в саундтрака към филма на Уди Алън „На Рим с любов“.

От 2005 година се насочва основно към Mop Mop – това е фънк-джаз банда, която има зад гърба си  три издадени албума – за Tam Tam Studio Recordings (Италия) и INFRACom (Германия). Четвъртият, в който участва фънк легендата Фред Уесли, ще ще стане факт на музикалния пазар  няколко дни след представянето на Бенини у нас и ще носи марката на германския Agogo Records.

„Isle of Magic” е името на тази тава –саундтрак  към въображаемия живот на музикантите, в който те живеят на измислен остров, „ловят риба, готвят и свирят, а през нощта практикуват вуду ритуали“.

Едно събитие,  към което не можем да останем безучастни!

afro-island

За автора

Вашият коментар