Жестокостта на съвременния свят в илюстрации

Рафаел Алварез е художник, не само вдъхновен от съвремието. Той буквално се потапя в него, достигайки до най-мрачните и забулени човешки състояния и тайни. Илюстрациите му са изтръгнати от помпозността и разкоша на съвременния свят и са навлезли в така добре замаскираните дълбоки страхове на човешката душа. В рисунките на Рафаел Алварез има една реалност, която е два пъти по-страшна от тази, която в действителност виждаме. И те кара да си кажеш… да, аз това виждам… но защо не го виждам…?

Коравосърдечност, самота, мрак и нищета – усещаме ли ги изобщо, или това са неща, нямащи нищо общо с нашата реалност. Разгледайте илюстрациите и кажете колко от метафорите в тях са ви познати ситуации в ежедневието…

Рафаел Алварез (Rafael Alvarez) е испански илюстратор, живеещ в Бруклин и Берлин. Завършил е магистърска степен в специалност „илюстрация“ в  „The School of Visual Arts of New York“ ( професионално училище за визуални изкуства, Ню Йорк).

Списъкът с клиентите му включва компании като: The New York Times, Apple, Playboy, Americann Express, Telemundo и Grand Central Station. Преподава и ’’Дигитална илюстрация“ в немското училище „EsdipBerlin and the Berliner Technische Kunsthochschule’’.

 

Вашият коментар