Когато доброто и театърът успяват (СНИМКИ)

Четвъртък вечер под тепетата бе запазена за театър и хора, отворили душите си към Доброто

Повече от 300 души подкрепиха благотворителната кауза на студентите от специалност „Актьорство за драматичен театър“ на ПУ с художествен ръководител доц. Иван Налбантов.

Сцената на Военния клуб се превърна в своеобразен съд, пред който се изправиха героите на Ганьо и Алеко Константинов. Младите актьори представиха пиесата „Щастливеца иде“ по Руси Божанов. Връщайки ни в далечната 1897г., героите обрисуваха образите на Фердинанд, Ганьо и Алеко – „в единство и вечна борба“. Борба за надмощие, справедливост, алчност и идеали. Борбата на духовното и материалното, на тленното и вечното. Публиката бе съдникът на този така актуален дебат. Дебат, чието време сякаш никога не отминава, а напротив – то е тук и сега. Зависи от нас, нашите малки избори, отношението ни към заобикалящия ни свят. И ако заветните думи на Щастливеца бяха: „Българийо, аз вярвам в теб“, то пълната зала бе тяхното оправдание. 

Студентите успяха да осъществят поставената си цел – а именно събирането на средства в помощ на жените, борещи се с рак на гърдата. Събраната сума (приблизително 3 000 лева) ще бъде дарена на фондацията „Една от 8“, оглавявана от Нана Гладуиш. Срещу закупуването на покана от 10 лева, всеки гост получи подарък от „Avon”, които подкрепиха каузата 

Ако желаете да съпреживеете емоцията от двата дипломни спектакъла на студентите от четвърти курс, заповядайте всеки петък и събота от 19:00 в учебния театър на ПУ.

 

За автора

Вашият коментар