Пловдивски журналисти отличени с престижна награда (СНИМКИ)

Две от наградите „Васа Ганчева“ бяха донесени в Пловдив от Владислав Севов и Панайот Стефанов 

За пета поредна година бяха връчени наградите на името на Васа Ганчева. Събитието се състоя на 27 април в клуб Перото в НДК с водещ Георги Ангелов, който заедно с миналогодишната носителка на приза Елена Райнова раздадоха наградите.

Журналистът от БНТ2 – Пловдив, Владислав Севов получи наградата, след като направи поредица от репортажи и предавания за изгорелите тютюневи складове в Пловдив. Благодарение на излъчените материали институциите взеха отношение по скандалния случай.

Панайот Стефанов, студент по журналистика в Софийския университет получи наградата “Васа Ганчева“ за оригинален подход към обществените и естетическите явления и за интерпретирането им. Той е главен редактор на списанието за стил и култура „НУЛА32“.

Първа награда взе Любомир Гиздов за активните му изяви в областта на превода и популяризирането на преводи от шведски автори. Той е студент по Скандинавтика в Софийския университет и преводач.

За талантливите си изяви в областта на публицистиката и есеистиката беше наградена Неда Узунколева, студент по журналистика втори курс в Софийския университет.

Емилия Илиева беше отличена за работата й в областта на театралната критика.

 

За автора

Вашият коментар