Шекспир открива Сцена на кръстопът, ще гледаме още Горки, Гогол и Чехов! Вижте кога! (ПРОГРАМА)

Носителят на Икар през 2018 за най-добър спектакъл “Пияните” от Явор Гърдев,  моноспектакълът “Чамкория” със Захари Бахаров и “Петел” с Михаил Билалов и Бойко Кръстанов допълват тазгодишната програма

Eдин от най-големите български театрални фестивали “Сцена на кръстопът” е на прага на откриването на 22-рото си издание. Създаден с много любов от шепа ентусиасти, минал през две десетилетия на бурни процеси, Фестивалът е есенен пристан на красотата, очарованието и магията на театралното изкуство.

Тазгодишният слоган на фестивала гласи “ТЕАТЪРА ВЪЛШЕБНОТО”, създаден от креативния директор Елин Рахнев. Вълшебството започва на 11 септември, точно в 19 часа със Шекспировата класика “Ромео и Жулиета” на езика на танца от балет “Арабеск”

Програмата продължава отново със Шекспир и комедията “Сън в лятна нощ”, представена от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. В тазгодишния репертоар на фестивала ще видите и големите имена на руския театър – Максим Горки и “Чаровно лято с неизбежните му там неприятности (Чудаци)”, поставен от Народен театър “Иван Вазов”; Антон Чехов и “Вишнева градина”, представени от Драматично-куклен театър “Иван Радоев” гр. Плевен; и Гоголевия “Нос”, постановка на Театър 199 “Валентин Стойчев”.

В Пловдив ще гостува и “Пияните” на Явор Гърдев по текст на Иван Вирипаев. Пиесата от Малък градски театър “Зад канала” грабна наградата Икар за най-добър спектакъл. Друг носител на наградата през 2018 – Захари Бахаров за водеща мъжка роля в моноспектакъла “Чамкория” по романа на Милен Русков, ще представи близо тричасовата комедия на сцената на фестивала.

В богатата програма на 22-рата “Сцена на кръстопът” виждаме още спектакъла “Честита съпруга” от Елин Рахнев и Хасковския театър, “След репетицията” на Театър българска армия, “Петел” от Стайко Мурджев с Михаил Билалов и Бойко Кръстанов, както и гостуващият от Украйна Нaционален академичен драматичен театър с пиесата “Мъжът на жена ми”, както и много други драматургични произведения този септември в програмата на “Сцена на кръстопът”.

Вижте пълната програма по дати и часове и изберете вашето представление. Билети можете да закупите онлайн на платформата www.tickets.dtp.bg от 20 август, 10 часа. Фестивалните каси в Драматичния театър и Куфарчето на театъра в МОЛ Пловдив ще отворят врати на 1 септември, събота, в 10 часа.

За автора

Вашият коментар