Урумов, Билалов и Ана Вълчанова спорят за „Името” в комедията на Сатирата

Хитът на Сатирата „Името” идва в Пловдив

Комедията "Името" – хитът на юбилейния 60-ти сезон на Сатирата, ще гостува в Пловдив на 25 февруари в Дом на културата от 19 часа.

Проблем ли е да кръстиш детето си Адолф? В спектакъла за първи път след 24 години на театрална сцена се събират Михаил Билалов („Под прикритие”), Николай Урумов и Ана Вълчанова (дъщеря на Рангел Вълчанов) – състуденти от ВИТИЗ в класа на проф. Николай Люцканов. По онова време проф. Здравко Митков е техен асистент, а днес е директо на Сатиричния театър и режисьор на „Името”. Срещата им на сцената е вълнуваща и за останалите актьори в спектакъла – младите звезди на Сатирата – Богдан Казанджиев и Ирина Първанова.

Постановката триумфира в Париж с 250 представления само за една година и има 6 номинации за награди "Молиер". Критиците определят „Името“ като брилянтна интелектуална комедия. Авторите ни водят изобретателно в лабиринтите на недоразуменията, породени от една безобидна шега. Една семейна вечеря се превръща в ад заради невинно подхвърлена шега за името на очаквано бебе от героя на Билалов. Спорът се разгорещява, минава през морални и дори политически теми. Преди да се сервира десерта, наяве излизат дълбоко погребани тайни и дълго таени обиди.

„Искаме високият вкус да стане запазена марка на Сатиричния театър. Отличната драматургия и талантливият актьорски състав ще покажат, че можем да предизвикваме положителни емоции и смях, без да се ровим в житейското злободневие. За нас беше удоволствие да създаваме този спектакъл. Мечтаем да предадем радостното си усещане и на нашата публика, с която заедно да пристъпим в 60-тият ни юбилеен сезон“ – думи на проф. Здравко Митков, директор на Сатиричния театър.

За „Името” Ана Вълчанова е номинирана за ИКАР 2017. Билети за постановката на Сатиричния театър се продават в Билетен център пред Общината.

Гледайте интервю на Mediacafe  с Николай Урумов:

Вашият коментар