За втора поредна година сградите в Капана оживяват (ВИДЕО)

Регистрацията за конкурса „Моден капан“ вече е отворена и очаква младите творци на България

За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери „Моден Капан“ ще зарадва младите таланти на България. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. 

Конкурсът се провежда в три етапа и не е обвързан с такса за участие.

Първият етап на събитието е до 20 март 2017 година, а необходимите документи и изисквания са публикувани в страницата на модното събитие – Моден капан. На първи април ще бъдат обявени кандидатите достигнали до втори етап на събитието, а на 15 април ще бъдат обявени 20 избрани дизайнери, които ще имат възможността да презентират своята първа колекция на грандиозен ревю-спектакъл. 

Основателката на конкурса „Моден капан“ – Анелия Янкова сподели, че тази година спектакълът, който финализира младежкия конкурс ще бъде наистина зашеметяващ. Ще бъде изграден подиум съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, който ще бъде разположен по продължението на ул. Христо Дюкмекджиев в Капана. Балерини от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци, атрактивни арт инсталации ще допълват арт атмосферата на пловдивския квартал, а в модния дух на цялото събитие, ще бъде изградена необикновена инсталация – сградите на Капана отново ще „оживеят“, облечени в модерните идеи на Алениа и 2 000 метра плат. 

"В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае…Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес. Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява, за да твори ТУК, а не извън страната ни", сподели Анелия за mediacafe.bg

За участие може да се запишете на: moden_kapan@abv.bg

Анелия Янкова е основател на „Алениа“ – модна марка създадена през 2014 г. Две години по-късно се появява Дрешника, чиято цел е да бъде място, на което младите български дизайнери да получат сцена за изява.  В процеса на работа се появява и идеята за подкрепа на ученици и младежи, които имат талант и творят, но все още не са имали възможност да се изявят някъде, още по-малко да предложат своите дрехи на реалния пазар.

Аления има собствен почерк, който може да се види в различни колекции създадени от бранда. Този стил може да види и на места като клуб Библиотеката, Пловдив – едно от култовите места в града, отличаващо се със съвременен и много атрактивен дизайн.

СНИМКИ от събитието "Моден Капана" през 2016та в Пловдив може да видите в сайта на пловдивските  музикални клубове!

Вашият коментар