Алтернатив-рок заля Пост-културната сцена в Пловдив (СНИМКИ)

Интересно е да се наблюдава Петното в петък или събота вечер. Ако въобще имаш сили да наблюдаваш и да фокусираш нещо. Да кажем, че си изключение или си излязъл с кола. Два етажа – Пост-културната сцена и горният етаж, известен от 20 години насам като Петното на Роршах. Два свята, в които се случват едновременно различни неща, звучи различна музика и е пълно с различни хора. Хора, които стоят буквално едни над други, но нито се чуват, нито се виждат, а всъщност се забавляват заедно.

А подземието на Петното, отскоро назовано Пост-културната сцена, продължава да приютява банди и артисти, които не се вписват напълно в масовия и популярен културен контекст в страната.

Тази събота Пост-културната сцена значително отесня от феновете на алтернатив и гръндж музиката. Atomic Actors – варненците, които са вече познати на пловдивчани с летния си трибют на Arctic Monkeys в Конюшните на царя, и Flipstick, които трябваше да защитят името на пловдивската сцена.  Flipstick сериозно загряха публиката, за да ги оставят в ръцете на кавърите на големите песни на Arctic Monkeys, Nirvana, The black keys и други банди, пречупени през призмата и енергичното звучене на младите варненци.

Макар и млади, двете банди явно трупат значителна популярност сред връстниците си, а дори и сред по-възрастни фенове на алтернатив рока. И подобно на големците от Nirvana и Arctic Monkeys и те се радват на солидна женска подкрепа. 

За съжаление, концертът трябваше по правило да приключи в полунощ, което остави у публиката желание за още и още рок, а Atomic Actors и Flipstick обещаха, че ще се върнат.

Какво е Пост – културната сцена, вижте ТУК?

 

Вашият коментар