Капана(фест) такъв, какъвто не сте го виждали преди (ВИДЕО и СНИМКИ)

Първият тридневният „Капана фест“ се сля с Пловдив толкова плавно с квартала и хората, все едно го е имало от години

Всяка една форма на занаят или съвременно изкуство, танци, кино и литературата, базара, street art и кампанията за социалната благотворителност дадоха един по-специален живот на обновения квартал в самия център на Пловдив. Всъщност, зад това събитие не стои единствено и само идеята да се развие културата на Пловдив до нивото на големите и екзотични центрове в Европа. По-точно това е първият изначален опит на няколко организации, които от около година се помещават в Капана, да си подадат ръка и да сформират заедно, това, което те самите правят най-добре.

От целия фестивал, който бе изпълнен с множество събитие, младите се фокусираха върху urban културата или по-точно графити, музикална част и skateboarding-аи. Последното се състоя на новоизградената сцена върху нещо, което не е било правено от доста време в града под тепатата, а именно highest ollie. В oсновния трик в тази сфера идеята бе преди всичко е всеки да покаже уменията си и колко може да скача.

В събота, в Капана се появиха някои от ветераните в skateboarding-a като Владимир Иванов – Гибона, Иван Иванов – Shivo, Erick Cajigas и други. Наградата за най-високо ollie взе Владимир Иванов. Като background на skate събитието беше световнoизвестният артист Ernaste Nasimo, който вплиташе своите идеи на стената намираща се точно до самата сцена. Отстрани на състезанието също имаше известни графити артисти, както от Пловдив така и от цяла България, които показваха таланта си в една от галериите на Фондация „Едно“.

Целият фестивал предоставяше много приятна атмосфера, изпълнена с различни култури и виждания. Това сплотяваше и показваше напредък в дългия път към Европейска столица на културата 2019.

Вижте краткия трейлър изготвен от CTPmusic:

Още снимки и събития от първия Капан фест може да видите ТУК

Част от музикалната сцена на Капана вижте ТУК

СНИМКИ от първата вечер може да видите ТУК

 

Вашият коментар